BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Hägersten/Älvsjö

Kristallvägen 62, vån 2 av 3

  • 3 rum och kök
  • 67 kvm
  • 3.200.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

En underbar och smakfullt renoverad 3:a med öppen spis, balkong och skogen som närmsta granne! Hela hemmet går i en ljus färgskala och på golven, utom i hall och badrum, ligger en enhetlig parkett. Köket är riktigt snyggt och går i en cremevit nyans med profilerade köksluckor. Stort vardagsrum med charmig öppen spis med kassett som ger både karaktär och härlig värme. Från vardagsrummet nås balkongen som har ett riktigt drömläge med utsikt över gröna trädtoppar.
Vidare väntar två bra sovrum och stambytt badrum.

Runt hörnet finns en busshållplats som trafikeras av linje 142 som bland annat tar dig till Telefonplan och Älvsjö på några få minuter. Här bor du med ca 10-15 min gångavstånd till Telefonplan och Älvsjö samt 15 min cykeltur till Hornstull. På Telefonplan finns flertalet restauranger, bland annat populära Landet, Konstfack, vårdcentral, bibliotek och bra allmänna kommunikationer i form av T-bana och bussar. Även Älvsjö torg erbjuder gott om serviceutbud, bland annat restauranger, caféer, matbutik och gym. Från Älvsjö station når du Stockholms central på 9 min via pendeltåg.

Som boende här har man nära till det mesta. Café och restauranger finns i närområdet. Fina Solbergaskogen har promenadstråk där du kan träffa både harar, rådjur, ekorrar och hackspettar. Där finns också ett nytt utegym. Populära parkleken Kristallen har allt för de små, inklusive pulkabacke om vintern. Även den nya lekparken Apelsinen och en skateboardpark finns på nära gångavstånd. Nyanlagda Solberga bollplan är en härlig mötesplats med full plan och läktare. Omtyckta förskolor- och skolor finns i området. Engelska skolan och utbyggda Kämpetorpsskolan finns intill nya Älvsjöstaden. Västberga handel når man på några minuters promenad och där hittar man det mesta i serviceväg, bl a Systembolag, Stora Coop (inkl post), Gymgrossisten, apotek, Rusta, Jysk, Cykloteket, gym och bensinstation. Det finns också välbyggda cykelbanor som snabbt leder vidare till närliggande delar av Hägersten/Liljeholmen, till Södermalm eller söderut till t ex Västertorps idrotts- och simhall, Kungens Kurva m m .

Området är i ett expansivt skede och för mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/

Hall
Välplanerad hall med plats för hatthylla. Ett snyggt och praktiskt klinker pryder första delen av golvet i hallen. 
Förutom goda förvaringsmöjligheter i bostaden i form av garderober och två klädkammare, varav den en med fönster. Kan med fördel också användas som ett arbetsrum. Bostadsrättsinnehavaren förfogar även över ett källarförråd. 

Badrum
Stambytt och fräscht badrum med dusch, handfat med kommod, spegel, badrumsskåp, tvättmaskin och WC. En trevlig detalj är det öppningsbara fönstret. 

Sovrum 
Rakt fram från hallen nås det här rymliga sovrummet som har plats för en dubbelsäng och nattduksbord. Längs ena väggen finns bra garderobsförvaring.

Kök
Det smakfulla köket bjuder verkligen in till matlagning och umgänge. Köket har cremevita profilerade köksluckor som matchar snyggt mot den mörka bänkskivan. Nuvarande ägare nyttjar det intilliggande sovrummet som ett matrum men plats finns för ett mindre köksbord i köket. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll samt ugn.

Sovrum
Bostadens andra sovrum är även det i bra storlek med plats för säng, nattduksbord och förslagsvis ett skrivbord. Nuvarande ägare nyttjar idag rummet som ett matrum.

Vardagsrum
Vardagsrummet bjuder verkligen in till umgänge, plats finns för en stor soffa, fåtölj, bokhylla och TV-möbel. Ostört läge med underbar utsikt över trädtopparna utanför. Den öppna spisen med kassett sprider inte bara fin stämning utan ger också en behaglig värme. 

Balkong 
Från vardagsrummet nås balkongen som har ett trevligt läge med utsikt över det intilliggande skogspartiet. Under sommarhalvåret blir balkongen till ett extrarum som man inte vill vara utan. Här kan du möblera med växter och en utemöbel. Föreningen håller på att slutföra ett stort renoveringsprojekt där fönster har bytts, fasaden har renoverats och nya balkonger har byggts. När renoveringen är klar kommer fastigheten att vara i riktigt fint skick.