BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Tollare

Tollareslingan 26, vån 4

  • 4 rum och kök
  • 103 kvm
  • 5.995.000 kr / BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

** Balkong 10 kvm  Havsutsikt – Garage i huset **
Här finner ni en mycket påkostad och stilren lägenhet med underbar sjöutsikt och en unik och genomtänkt layout. Lägenheten har en stor härlig balkong om 10 kvm med terrasskänsla och här kan man i lugn och ro njuta av solen och sommaren. Lägenheten har generösa fönsterytor i två väderstreck vilket i kombination lättillgängliga rum skapar en ljus, luftig och mycket inbjudande atmosfär. Fantastiskt boende i populära Tollare som ligger idylliskt i stadsnära skärgård. I kvarteren möter vild grönska nyskapande arkitektur långt bortom standardlösningarna. Här bildas en skärningspunkt mellan city och natur, där varje hus byggs utifrån den enskilda platsens läge och särdrag. 

Skärgårdskänsla
Du andas in hav och skog och får den riktiga skärgårdskänslan varje dag samtidigt som du bor i en idyll som är mindre än en mil från storstadens puls. Allt finns runt knuten, från strandpromenaden och svampskogen till aktiviteter som fotboll, hockey, ridning, tennis, yoga och staden. Vid kajen som ligger ett stenkast från huset finns solbrygga, båtplatser för gäster. Härifrån kan man även ta Vaxholmsbåten in till Stockholms city, Saltsjöbaden, Roslagen och Dalarö. Nere vid kajen finns även restaurang Bruket Tollare, kvarterskrog med franska och svenska bistroklassiker. Till och från Tollare Torg trafikerar även SL bussar. Välkommen hem till Tollare!

Generellt om lägenheten 

10 kvm balkong/terrass - Suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Med bästa solläge (Sydväst) har man sin egen oas som skapar känslan av ett eget hus med gott om plats för sittgrupper och en rejäl grill. Balkongen ger också möjlighet till att plantera favoritkryddorna eller varför inte rabarber till sommarens pajer. Här kan du börja morgonen i lugn och ro med frukostkoppen alldeles för dig själv eller bjuda in vännerna till festliga sommarbufféer. Ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av solen och sommaren.

Kök - Njutning och umgänge
Toppfräscht och modernt Vedumkök med fokus på njutning och umgänge där man genom en öppen planlösning mot skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Köksutrustningen består av kyl, frys, inbyggd diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, samt inbyggd ugn och micro i högskåp. Snyggt grått kakel och spotlightsbelysning ovan bänkytorna ger köket det lilla extra. I anslutning till köket finns gott om plats för ett stort matbord där man har utsikt över vattnet och trädtopparna.

Vardagsrum
Representativt vardagsrum med en underbar atmosfär som karaktäriseras av kontakten med köket, de stora fönsterpartierna i två väderstreck och accessen till lägenhetens balkong. Ett underbart rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Tre bra sovrum
Lägenheten rymmer tre bra och möbleringsvänliga sovrum med plats för säng, skrivbord och övrigt passande möblemang.

Dubbla badrum - Problemfria mornar!
Här får man två badrum för problemfria mornar. Badrummen är stilrena med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrumsutrustningen består av toalett, tvättställ med tillhörande underskåp, handdukstork, badrumsskåp samt dusch med duschväggar i glas (plats finns för badkar). Det något större badrummet är även inrett för klädvård med tvättmaskin och torktumlare under praktisk bänkyta med förvaring över.

Hall
Välkomnande möblerbar hall med snyggt och praktiskt instegsklinkers. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och här finns bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av en rejäl garderobsvägg med tillhörande överskåp. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Förråd
Till lägenheten hör ett stort förråd och förrådet ligger mycket bekvämt belägen på samma våningsplan ett par meter från bostaden.

Övrigt
- Två gemensamma takterrasser som fångar känslan av Skärgården med 360 graders utsikt över natur och vatten samt solläge hela dagen. Vid terrasserna finns övernattningslägenhet, bastu med relax samt ett fint orangeri.
- Garage i huset (i dagsläget ingen kö).

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 4 av 12, hiss finns. Lägenhetsnummer 035. Föreningen Brf Tollare Hamnplan.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.995.000 kr / BUD. Månadsavgift 8 637 kr (Ingår kallvatten, Värme , Bredband 1000/1000 Mbit/s & kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 1.5544 %.

Driftskostnad

Totalt 535 kr/mån (6 420 kr/år) varav El 300 kr/mån, Vatten/Avlopp 70 kr/mån, Försäkring 165 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 334 341 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av säljaren.

Allmänt om föreningen
HSB Brf Tollare Hamnplan förvärvade fastigheterna Nacka Tollare 1:452 och Nacka Tollare 1:453 år 2018 (idag sammanslagen till en fastighet Nacka Tollare 1:453). På fastigheten uppfördes 4 huskroppar med adresserna Tollareslingan 24 – 26. Idag består föreningen av 84 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förfogar även över 67 garageplatser. Total lägenhetsyta är 6 400 kvm.

Byggnadsår
2018

Föreningen äger marken
Föreningen äger fastigheten Nacka Tollare 1:453.

Kommentar till månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, elnätsavgift, TV-baskanalpaket & fiber (1000/1000 Mbit/s). Föreningen har upphandlat ett centralt elavtal och tillämpar IMD (individuell mätning debitering) för löpande förbrukning av el- och varmvatten.

TV och bredband
Bredband 1000/1000 Mbit/s samt grundutbud TV ingår i månadsavgiften.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är solid och de amorterar mer, sparar mer per kvadratmeter och har en bra ekonomisk sits och framtid. Månadsavgifterna höjdes i början av året (2024) med styrelsen hoppas på att kunna sänka avgifterna 2025 igen i det fall att räntorna enligt prognos sänks. Föreningen har en bra kostnadskontroll och räknar med ytterligare sänkta omkostnader från 2025.

Bostadsrättstilläggsförsäkring
Föreningen har en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring i fastighetsförsäkringen. Varje enskild lägenhet behöver alltså inte teckna egen bostadsrättstilläggsförsäkring.

Takterrass med orangeri (växthus)
På takterrassen i hus 1 finns bostadsföreningens härliga orangeri och runt glasbyggnaden finns även fina gemensamma vistelseytor med vacker utsikt. För den odlingsintresserade finns möjligheten att odla sina favoritprimörer.  

Övernattningsrum samt bastu & relax
Efter en lång dag kan det vara skönt att ta hissen upp till plan tio i hus två för en avslappnande stund i föreningens gemensamma bastu och relaxavdelning, även den har takterrass med en enastående utsikt över vattnet. Här finnas även föreningens fina övernattningslägenhet med direktaccess till terrassen. Lägenheten har ett bra rum samt pentry och badrum.

Övriga gemensamma utrymmen
Gemensamma grovtvättstugor samt barnvagns- och cykelförråd. 

Garage & parkering
I Tollare garage har Brf Hamnplan 67 bilplatser (26 platser för elbil) plus platser för MC/moped. I dagsläget finns det 3 lediga bilplatser (kontrollerat 2024-04-12). På Tollare Hamnplans uteparkering finns det även 2 handikappsplatser. Se www.corepark.se/anlaggning/Tollare-Garage

Bilplats 1 314 kr/mån
Bilplats med laddbox 1 414 kr/mån
MC/mopedplats 679 kr/mån.

Lägenhetsfördelning
1 rok, 21 lägenheter
2 rok, 11 lägenheter
3 rok, 30 lägenheter
4 rok, 20 lägenheter 
5 rok, 2 lägenheter 

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-04-12

Genomförda renoveringar/åtgärder
2023 - Installation av laddboxar för elbilar i garage.
2022 - OVK, obligatorisk ventilationskontroll.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
2006 kr betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
860 kr

Hemsida
Se föreningens hemsida tollarehamnplan.se för ytterligare info.

Områdesbeskrivning

Skärgårdstaden Tollare
I skärgårdsstaden Tollare bor du i ett område fylld av vardagslyx och urbana fördelar, men också med naturen och vattnet precis runt hörnet. Ett område med varierande bebyggelse med allt från ytsmarta lägenheter och praktiska radhus till friliggande villor och läckra takvåningar. Vill du bo i ett vackert landskap och andas in hav och skog samtidigt som du bor i en idyll med bekvämt avstånd från storstadens puls är det Tollare du ska bo i! Läs mer om Tollare www.tollareinacka.se

Närområdet
Här har man gångavstånd till Tollare naturreservat, flera parker, Boovallen, Kocktorpssjön, Boobadet och Bagarsjön. I området finns en mindre livsmedelsbutik för dina vardagliga behov, lokalt bageri restauranger, fik, frisörsalong, gym och den populära Kennys Gelato nere vid kajen där dom serverar glass i världsklass. Numera når man även visa den nybyggda pontonbryggan Mårtens holme, ett mysigt och naturnära utflyktsmål med sin fina skog och kala klipphällar.

Kommunikationer – Via sjö eller land
Härifrån kan man ta Vaxholmsbåten in till Stockholms city, Saltsjöbaden, Roslagen och Dalarö. Till och från Tollare Torg trafikerar även SL bussarna.