BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Rörviksbacken 9, 6 tr

  • 3 rum och kök
  • 53 kvm
  • 3.475.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden - Minitrea högst upp i huset
Varmt välkomna till denna väldisponerade och ljusa trea belägen på 6 trappor i populära Brf Rörviksbacken. Här erbjuds väl tilltagna ytor och gedigna materialval. Välkomnande hall som öppnar upp mot lägenhetens resterande rum. I hallen finns gott om plats för avhängning i direkt anslutning till entrén. Utöver detta finns dessutom en rymlig garderob  med skjutdörrar. Säkerhetsdörr är installerad. Från hallen nås lägenhetens rymliga och lättmöblerade vardagsrum. Här finns gott om plats för soffgrupp och övrig möblering så som matbord och tv-möbel. Från vardagsrummet nås lägenhetens söderöstvända balkong i högt och fritt läge. Vackert Vedumkök maskinellt utrustat med kombinerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll med tillhörande ugn, mikro och diskho. Samtliga vitvaror från Siemens. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som bidrar till social samvaro. I lägenheten finns två sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord i båda. Stort badrum utrustat med dusch, torkställning, wc, handfat, kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ekparkettgolv och ljusa väggar i hela lägenheten.

- Gavellägenhet
- Hiss
- Två bra sovrum
- Belägen högst upp på vån 6/6
- Magnifik utsikt
- Rymlig balkong
- Påkostade materialval
- Väldisponerade kvadratmetrar
- Föreningen äger marken

Enligt lägenhetsförteckningen är lägenheten 2 rum och kök men disponeras och byggdes som 3 rum och kök.

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 6/6. Lägenhetsnummer 9-21603. Föreningen Brf Rörviksbacken, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.475.000 kr. Månadsavgift 4 383 kr (Värme, kallvatten, Telia Triple Play för bredband, TV och telefoni (obligatorisk avgift tillkommer om 220kr/mån) ingår. Varmvatten ingår ej). Andel i föreningen är 0.6988 %.

Driftskostnad

Totalt 375 kr/mån (4 500 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 175 kr/mån. Observera att detta endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

695 644 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen
Centralt i Årsta har JM byggt fyra moderna punkthus med smarta och flexibla bostäder. Föreningen består av 129 bostadsrättslägenheter som stod inflyttningsklara 2022. Bostädernas stora glaspartier, plats för umgänge och närheten till naturen gör att Rörviksbacken direkt känns som hemma. Här kombineras ett stadsnära boende med närhet till Årstaskogen för promenad eller jogging. Årsta Torg ligger bara några minuter bort, liksom tvärbanestationen Valla torg. Det går snabbt att ta sig till Globen och Södermalm även med det utvecklade cykelvägsnätet.

Tomträtt
Föreningen äger sin mark.

Månadsavgift
För att ta höjd för ökade räntekostnader har föreningen höjt avgifterna med 20%, inga beslutade ytterligare avgiftsförändringar. I månadsavgiften ingår kallvatten och värme. Varje lägenhetsinnehavare debiteras separat för varmvatten. Obligatorisk kostnad för Telia Triple Play för bredband, TV och telefoni om 220 kr per månad.

Viktigt: Avläsning av förbrukning (faktisk förbrukning av varmvatten samt el) debiteras på respektive lägenhet och ej specifik person.

Genomförda renoveringar
Nyproduktion från 2022, inga planerade eller genomförda renoveringar.

Parkeringsplatser
42 garageplatser varav 2 är MC-platser, 4 av bilplatserna är laddplatser och 2 stycken öppna parkeringsplatser. Dessa beräknas vara färdiga i takt med inflyttning sker i lägenheterna.
I området gäller boendeparkering via Stockholms Stad med taxa 4. Kostnad om 500 kr per månad.

Entréer
De fem trapphusen har välkomnande och lättillgängliga entréer. På entrévåningen finns postboxar. Morgontidningen levereras till en tidningshållare utanför tamburdörren.

Barnvagnsförråd mm
Finns i anslutning till alla trapphus. För cykelförvaring finns rum i entré- och källarvåningen. Finns även förvaring för rullstolar.

Gemensamhetslokal
I huset finns en mindre gemensamhetslokal som föreningen disponerar som man önskar; för styrelsemöten, barnkalas eller kanske som övernattningslägenhet för långväga gäster.

TV och internet
Föreningen har avtal med Telia Triple Play för bredband, telefoni och TV. Kostnad för detta är 220 kr per månad.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Föreningen godkänner delat ägande.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.