BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Sankt Eriksgatan 14, 1,5 tr

  • 2 rum och kök
  • 43 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Charmig och välplanerad sekelskiftes tvåa om 43 kvm på Sankt Eriksgatan 14. Här får du uppleva en unik atmosfär som präglas av vackert bevarade originaldetaljer från förra sekelskiftet, där varje detalj berättar en historia.

Med imponerande takhöjd på cirka 3 meter, vackra stuckaturer och plankgolv i original välkomnas du till ett hem med mycket historia, samtidigt som du omfamnas av modern komfort. Ljuset flödar genom de stora fönstren och skapar en känsla av rymd och luftighet, medan den genomtänkta planlösningen erbjuder en optimal användning av varje kvadratmeter.

Det välutrustade köket har gott om förvaring och arbetsytor, i bostadens vardagsrum finns gott plats för sociala samlingar, medan det generösa sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng och god förvaring.

Föreningen som äger marken ger dig en extra trygghet och stabilitet, med en äkta gemenskap som präglas av god ekonomi och en sund förvaltning. Med intäkter från lokaler och en belåningsgrad som visar på en stabil grund kan du känna dig trygg i ditt val av boende.

Området runt Sankt Eriksgatan 14 bjuder på en livfull atmosfär och en mängd bekvämligheter precis utanför din dörr. Med närhet till Rålambshovsparken och charmiga promenadstråk längs Norr Mälarstrand kan du njuta av härliga utomhusaktiviteter och vackra vyer. Dessutom erbjuder området utmärkta kommunikationer, trendiga restauranger och mysiga kaféer som ger en känsla av stadspuls och gemenskap.

Hall:
Välkomnande hall med vackert plankgolv och god förvaring genom rymlig klädkammare. I hallen når du även bostadens WC och duschrum. 

Vardagsrum:
Bostadens vardagsrum har en luftig atmosfär och känsla av rymd. På golvet ligger ett plankgolv i original och i taket finner du vacker stuckatur. Här har du gott om plats för vardagsrumsmöblemang och matplats. Du har även ett stort fönster som ger ett naturligt ljusinsläpp. 

Kök:
Välutrustat kök med god förvaring bra arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, häll, fläkt samt integrerad diskmaskin. Även här återfinner du ett vacker plankgolv i original. 

Sovrum:
Genom fina pardörrar når du bostadens sovrum som har gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Förvaring återfinns genom en garderobsvägg. På golvet ligger ett vacker plankgolv i original. 

WC/ dusch:
Bostaden har separat WC och dusch som båda är placerade i hallen. Båda utrymmena har stilrena materialval. Det finns även möjlighet att bygga ett större badrum genom att bygga ihop klädkammare med duschrum. 

Förråd:
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 22. Föreningen BRF Göken 14 .

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 402 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår).

Driftskostnad

Totalt 1 151 kr/mån (13 809 kr/år) varav El 674 kr/mån, Försäkring 312 kr/mån, Övrigt 165 kr/mån. Antal personer: 2. Kostanden övrigt avser kostanden för bredband.

Lägenhetens nettoskuldsättning

171 826 kr

Byggnadsår
1912

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Göken 14 är en äkta förening som äger marken och bildades 1999. Föreningen består av 30 lägenheter som samtlig upplåts med bostadsrätt (2534 kvm) och 5 lokaler som upplåts med hyresrätt (155 kvm).

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga i belägen på gården. I föreningen finns det även ett cykelrum i källaren samt en gemensam innergård.

Utförda renoveringar
1984: Byta av V/A stammar och elstigare
2001-2002: Renoveringa av tvättstuga och byta av maskiner
2004: Renovering av fönster och trapphus
2013: Renovering av fasad och balkonger mot gata
2014: Stamspolning
2022: Underhålla av belysning i fastigheten
2023: Inventering av tak (inga nödvändiga åtgärder) och fönster mot gård (behöver målas under 2024)
2023: Ny undercentral för fjärrvärme har installerats samt att samtliga radiatorer i fastigheten har nya ventiler och termostater

Planerat underhåll
Renovering av samtliga fönster mot gården (Hösten 2024)

TV- och internetanslutning
I månadsavgiften ingår ett grundutbud av TV-kanaler via Com Hem. Föreningen har gruppanslutning för fiber via Telenos (10 mbit/s), kostanden är ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 165 kr/mån.

Ekonomi
Föreningen har god ekonomi med en låg belåning om 4 061 kr/kvm och god intäkter från hyresrättslokaler. Föreningen planerar att höja avgiften mellan 5-10% i 4 år i rad för att följa omvärlden och stärka kassan inför kommande underhåll.

Ägande
Delat ägande accepteras, dock minst 10%. Juridisk person accepteras ej.

Överlåtelseavgift
En överlåtelseavgift om 1433 kr debiteras köparen

Pantsättningsavgift
573 kr debiteras pantsättaren.

Föreningens hemsida
https://www.brfgoken14.se/