BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hagsätra

Klockhammarsgränd 2 2tr

  • 3.5 rum och kök
  • 70 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Klockhammarsgränd och denna fina 3a eller möjliga mini-4a. Utmärkt skick med stor balkong, perfekt läge med närhet till grönska och utmärkta kommunikationer med t-bana i Hagsätra centrum. Stort badrum med både tvättmaskin, badkar och golvvärme samt ett stort och rymligt förråd/klädkammare, eller som kanske ett litet arbetsrum. 

- utmärkt planlösning
- möjlig mini- 4a
- gavelläge
- grönskande omgivningar och utsikt
- bredband ingår i avgiften

Kök
Ljust och praktiskt kök i vinkel med vita skåpsluckor som erbjuder stora arbetsytor och mycket förvaringsmöjligheter i under och överskåpen. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, spis, ugn samt ett rymligt städskåp. Här får du enkelt plats med middagsbord. Det finns möjlighet att delvis öppna upp köket mot vardagsrummet. 

Balkong
Stor och härlig balkong i öppet och fritt läge som erbjuder en fin utsikt. På balkongen finns det plats för både utemöbler, blommor och växter. Här kan du börja morgonen i lugn och ro med en kopp kaffe alldeles för dig själv. 

Vardagsrum
Vidare kommer du in i vardagsrummet som har två stora fönsterpartier som också erbjuder fin utsikt och härligt ljusinsläpp. Solljuset är tillgängligt hela dagen och ger en ljus och varm atmosfär. Här hittar du enkelt en soffgrupp, bord, tv-möbel eller andra möbler om så önskas.

Sovrum 1
Sovrummet är rymligt med stora fönster som vetter mot härlig grönska och släpper in mycket ljus. Det finns gott om plats för förvaring i garderoberna. Plats för en dubbelsäng, sängbord, byrå eller andra möbler. Önskas mer förvaring kan du enkelt få plats med fler garderober. Sovrummet har direkt tillgång till balkong i österläge där du kan njuta av morgonsolen.

Sovrum 2 
I anslutning till master bedroom ligger det andra sovrummet med rymlig garderob med bra förvaringsmöjligheter. Fönstret öppnar sig mot balkongen i österläge som ger bra solljus.

Förråd / sovrum 3 / klädkammare
Till höger om hallen finns ett stort förråd. Inuti finns garderober och gott om plats för förvaring. Dessutom är det för närvarande möblerat som hybrid arbetsyta. Lämplig för dig som jobbar hemifrån. Om så önskas går det även att inreda rummet med kontorsmöbler.

Badrum
Till höger om hallen ligger badrummet. Stort helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, handfat och badrumsskåp. Det finns även golvvärme installerad.

Hall
Stor och öppen hall som öppnar upp till resten av lägenheten. Det finns gott om plats att hänga av ytterkläder. Du får enkelt plats med garderob eller andra mindre hallmöbler.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3.5 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 236. Föreningen Brf Klockhammaren.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 7 058 kr (Värme, Vatten, Bredband, Förråd, Kabel-TV grundutbud ingår). Andel i föreningen är 3.07367 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 300 kr/mån.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Klockhammaren är en äkta bostadsrättsförening som  äger och förvaltar fastigheten Svedjefallet 2, Stockholms kommun med adresserna: Klockhammarsgränd 2 och 4. Föreningen upplåter 39 st bostadsrätter. Total boyta 2 279 kvm. Föreningen äger marken till fastigheten Svedjefallet 2. 

Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel för den som ska bo i lägenheten är 10 %. Brf Klockhammarens ekonomi förvaltas av SBC. 

Byggår:
2007

Värme:
Fjärrvärme

Ekonomi
Belåning föreningens lån ca 11,1'' kr/kvm. 

Gemensamma utrymmen:
Det finns gemensam tvättstuga i entréplan på Klockhammarsgränd 4 med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Bokas via bokningstavla. Cykelrum, barnvagnsrum i båda husen i entréplan. Gemensam uteplats med möbler och fast installerad grill.

Tv/bredband 
Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i avgiften.
Bredband via Ownit 100/100 Mb/sek ingår i avgiften.

Parkering
Föreningen har 21 egna parkeringsplatser med uttag för el till motorvärme.
I hela Hagsätra och Rågsved är det fri gatuparkering med städdag en dag/vecka vintertid.

Utfört underhåll:
2022 - Bytt av tak från plåt till tegel
2021 - Installerat Laddbox för elbilar 5st, digital bokningssystem tvättstuga, kodlåsen till entréerna
2020 - Ny energideklaration, tvätt av balkongerna
2020 - bytt ut alla lampor i fastigheten till LED
2019 - m
ålning av grundmur, nybyggd carport
2018 - målning av båda trapphusen, iförskaffat matavfallskarl
2017 - nya styrkort i fläktarna som styr ventilationen, inrett vinden, bytt bokningssystem for tvättstuga, köpt ett extra torkskap, köpt in nya trädgårdsmöbler, OVK, installerat laddstation för el-bil, inspektion av hissar, radonmätning.
2016 - inköp av nya batterier till gräsklipparen, köpt fler buskar till häcken, byggt 3 vindslägenheter som kopplats ihop med befintliga bostäder 2016-2017

Överlåtelseavgift:
Betalas av köpare 

Pantsättningsavgift 
Betalas av pantsättaren

Områdesbeskrivning

HAGSÄTRA - NÄRHET TILL DET MESTA
Området Hagsätra började byggas 1957 och är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. I Hagsätra centrum finner du ett bra centrumutbud av butiker samt även olika serviceinrättningar så som exempelvis vårdcentral, bank, bibliotek och apotek med mera. I övrigt finner du även två matbutiker, konditori och olika restauranger. Hagsätra gränsar till Älvsjö, Örby, samt Rågsved och Stuvsta. Vintrosagatan ligger i ett lugnt och naturnära läge med närhet till centrum och allmänna kommunikationer. I Hagsätra finns även Vantörsbornas stora sommar-oas, Älvsjöbadet med bassänger, stora gräsytor och aktiviteter för stora och små. I närheten finner du även Hagsätra idrottsplats.

KOMMUNIKATIONER
På ca 4 minuters promenad har du Hagsätra Centrum där du kan ta tunnelbanans gröna linje. Buss 143, hållplats precis utanför porten mot Liljeholmen tar dig till Älvsjö Centrum på ca 12 min, eller Högdalen. Vid Älvsjö finns flertalet busslinjer samt pendeltåget mot Stockholm Central. Är du bilburen når du från bostaden snabbt flera större trafikleder och tar dig till Stockholm C på ca 10 minuter. Skolor och Barnomsorg

BARNOMSORG & SKOLOR
Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.