BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Södra vägen 39, 3 tr

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
  • 4.495.000 kr Utgångspris
  • 981
Värdera din bostad

Beskrivning

Äntligen en nyproducerad 2a med stor balkong om 9 kvm och vattenkontakt från alla rum samt riktigt fina materialval - bara att flytta in!

Bostaden har en rymlig hall med god förvaring i skjutdörrsgarderob. Vidare in i lägenheten kommer vi till vardagsrummet och köket som har social öppen planlösning med fantastisk utsikt över vattnet. Här ryms soffgrupp, tv-möbel och stort matbord för 6-8 personer. Den stora balkongen som löper längs hela vardagsrummet mot vattnet ligger i soligt söderläge och rymmer matgrupp och grill. 

Köket har luckor i snygg brun färg samt bänkskiva och stänkskydd ljus matchande laminat och handtag i silver. Här finner du energieffektiva vitvaror såsom, rostfri blandare, induktionshäll, inbyggnadsugn och mikro, integrerad kyl/frys samt diskmaskin.

Bostaden har ett helkaklat badrum med detaljer som går ton i ton med bostadens andra färger. Badrummet utrustat med duschväggar i glas, handfat med kommod i vitt, spegelskåp, toalett, kombinerad tvätt och torkmaskin med arbetsbänk i vitt samt väggskåp i vitt och golvvärme. Sovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng och har bra förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar med speglar. Här finns stort fönster mot vattnet, öppna upp och vakna till ljuset av vattnet som slår mot kajen. 

Bostaden har många fönster och genomgående fint 3-stavsparkett i ek Sand, släta vita innerdörrar och målade väggar i beige och brunt.

Tillval som gjorts:

- Golvvärme i badrum
- Målade väggar
- Spegelskjutdörrar
- Ljudreducerade väggar

*Bostaden kan tillträdas omgående*

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 9 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 11304. Föreningen Brf Kvarnholmen Södra.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 488 kr (Värme, kallvatten ingår. Obligatorisk kostnad för tv och bredband om 220 kr/mån. ingår). Andel i föreningen är 0.7771 %.

Driftskostnad

Totalt 690 kr/mån (8 280 kr/år) varav El 350 kr/mån, Vatten/Avlopp 140 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
2023-2024

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Välkommen till Kvarnholmen Södra. Här bor du på Kvarnholmens solsida med utsikt över Svindersviken. Kvarteret karaktäriseras av närheten till vattnet och det sköna söderläget och omfattar totalt 4 trapphus med 99 ljusa bostäder med öppen planlösning och balkong, fransk balkong, uteplats och/eller terrass.
Brf Kvarnholmen Södra är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Kommande avgiftsförändringar
Avgifterna kan komma att höjas med ca 19 % mellan år 1-4 beroende på inflation och ränteläge.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum samt rullstolsförråd. Utrymme för källsortering finns. Det finns även grönytor, gångvägar, planteringar och lekplats. Kvarteret har även en gemensamhetslokal. Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Kabel-TV & Bredband
Lägenheterna är utrustade med så kallad Telia Triple Play. Det innebär möjlighet att själv styra funktionen (TV, telefoni eller bredband) i respektive nätverksuttag. En obligatorisk kostnad om 220 kr tillkommer på månadsavgiften.

Bilplats
Boendeparkering finns i det fyra våningar höga garaget som är beläget i anslutning till lamellhuset. Garaget kommer vara en gemensamhetsanläggning tillsammans med grannfastigheterna och det finns även besöksparkeringar tillgängliga i garaget. Föreningen disponerar över 68 garageplatser, 4 MC-platser samt 7 besöksparkeringar.
Enkel plats - 1 600 kr/mån.
Familjeplats - 2 400 kr/mån.
Laddplats, 1-fas - 1 900 kr/mån.
Laddplats, 3-fas - 2 200 kr/mån.
MC - 500 kr/mån.
För köhantering kontakta Parkman, uthyrning@parkman.nu.

Ägande
Juridisk person accepteras inte. Föreningen godkänner delat ägande.

Områdesbeskrivning

Området
Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas.

Marina med båtplatser och gästhamn
Den planerade marinan på södra Kvarnholmen ingår i detaljplan 4. Här ska anslutande kajer, vägar och bostäder färdigställas innan marinan kan tas i drift. När den är klar kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och är sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. Skolan har klasser upp till årskurs 9 med drygt 700 elever. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Förskola finns också på Kvarnholmen i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor COOP-butik två gym (STC), blomaffär, apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.
Kommunikationer
Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com