BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Hasselquistvägen 23

  • 2 rum och kök
  • 40 kvm
  • 2.495.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad tvåa med generös takhöjd och härligt ljusinsläpp från motsatta väderstreck. Lägenheten är i gott skick med fiskbensparkett-golv, stambytt badrum och fina ytskikt. Här bor du i en lågt belånad förening, med ett ostört läge, nära goda kommunikationer och med promenadavstånd till matbutik, t-bana och övrig närservice. Hammarbyhöjden gränsar till Nackareservatet med ett stort utbud av friluftsaktiviteter och naturupplevelser. På kort avstånd finns flertalet sjöar, golfbana och Hammarbybacken.  

- Välskött förening med god ekonomi
- Högt i tak
- Bastu i föreningen 
- Förråd ingår
- Nära grönområden och bra kommunikationer.

 Välkommen på visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Föreningen Brf Polarforskaren 14.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.495.000 kr. Månadsavgift 3 253 kr (Värme, vatten, förråd. Det tillkommer en obligatorisk kostnad för kabel-tv och bredband om 186 kr/mån ingår). Andel i föreningen är 5.6 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

103 293 kr

Förening
Brf Polarforskaren 14 består av 18 lägenheter belägna på Hasselquistvägen 23, 25 och 25A, samtliga upplåts med bostadsrätt.
Föreningen köpte huset 1995 och tomten innehas med tomträtt (omf 2019-01-01). Föreningen anordnar höst- och vårstädning. Trappstädning sker av en städfirma.

Genomförda renoveringar:
-2023 Relining av vertikala stammar
-2023 OVK
-2022 Renovering Fönster och balkongdörrar
-2021 Takupprustning
-2020 Renovering av entrédörrar, slutfört i april.
-2019 Målning av tak. Stamspolning
-2017 Obligatorisk ventilationskontroll
-2016 Installation av fiber, byte av varmvattenberedare, byte av tvättmaskin samt byte av kodlås
-2015 Byte av cirkulationspump och byte av tvättmaskin. Ny ståldörr till cykelförrådet.
-2014 Löpande underhåll
-2013 Inköp av nya trädgårdsmöbler
-2012 Ny torktumlare till tvättstugan. Anslutning till Stockholms Stads stadsfibernät.
-2011 Tilläggsisolering av vinden
-2010 Utvändig renovering och målning av samtliga fönster, garagedörrar och entrédörrar. Nytt klinkergolv i tvättstugan och litet hobbyrum iordningställt.
-2009 Upprustning av gård och p-platser
-2008 Omgjutning av balkonggolv och montering av nya balkongräcken. Radonmätning med godkänt resultat
-2005 Byte av el-stigare
-2001 Fasadputsning
-1995 Stambyte kök och bad

TV och Bredband:
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Ownit (fiber, 100/100 mbit/sek). Obligatoriskt tillägg om 186 kr/månad för basutbud TV samt bredband via Ownit.

Gemensamma utrymmen:
Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även ett cykelrum samt cykelställ, hobbyrum och bastu.

Parkering:
I föreningen finns 12 parkeringsplatser (350 kr/mån) och 4 garageplatser. Utöver detta finns även en gästparkeringsplats. I övrigt gäller avgiftsbelagd boendeparkering i området.

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden "den vita staden" är Sörmlandsledens första etapp och en kuperad stadsdel precis söder om Stockholm. Hammarbyhöjden byggdes under 30 och 40 talen och består till största delen av låghus.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Hammarbyhöjd gränsar till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och cafeér, Globen shopping med massor med butiker, Gamla Enskede, Kärrtorp och Björkhagen. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

I området finns det mesta; Konsum, Apotek, videobutik, blomsteraffär, optiker, klädaffärer, café, restauranger, BVC, 7eleven m.m. I närliggande områden som Kärrtorp och Björkhagens centrum finns bl.a. butiker, teater, vårdcentral, folktandvård, medborgarkontor, bibliotek, flera idrottsföreningar samt annan samhällsservice. En liten bit bort finner man även Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker osv.

Från Hammarbyhöjden tar det 6 min med T-bana till Södermalm. Tidtabeller för T-bana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan.

I och omkring Hammarbyhöjden finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp. I Hammarby Sjöstad finner ni Kulturama Fria Gymnasium och Fryshuset Gymnasium.