BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Ösmo

Svärtings gata 24

  • 7 rum och kök
  • 160 kvm
  • 5.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Svärtings gata 24!

Här finner vi en underbar nybyggd fiskarhedenvilla med alla rätt, mycket låg driftkostnad tack vare solceller med batteri, förberett för garage, optimalt placerad i trevligt område med närhet till förskolor, skolor, bad, dagligvaruhandel, natur och friluftsliv.


Huset tillhandahåller kvalitéer såsom öppen social planlösning, god förvaring och utrymmen för hela familjen att samlas på. Bostaden erbjuder idag 4-5 bra sovrum i lyxigt utförande. Väl tilltaget vardagsrum med  vackert ljusinsläpp med öppen planlösning mot kök ger en mäktig känsla. Ett smakfullt kök med allt man kan tänkas behöva i utrustningsväg för att utveckla sina kulinariska färdigheter. Två badrum i exklusivt utförande, tvättstuga och härliga sociala utrymmen för hela familjen att samlas på både inomhus och utomhus. Den stora altanen i bästa solläge blir den naturliga samlingsplatsen under sommartid för grillning med både dom stora och små sällskapen.

För den med gröna fingrar finner vi gott om plats att motiveras till att skapa sin egen oas med plats för barnen att leka på. Uppfarten är grusad och har en gjuten platta med bygglov för garage. Utöver kvalitéer i och runt huset så blir logistiken för barnfamiljen ett minne blott med direkt närhet till alla vardags måsten.

Så missa inte chansen att uppleva detta hus på plats!

- Mycket energisnålt!
- Byggt 2023
- Barnvänligt område
- Nära förskolor, skolor
- Nära dagligvaruhandel & centrum
- Granne med naturen

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 7 rum och kök varav 5 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Gjuten betongplatta. Stomme: Träregelstomme. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Plåt. Vatten och avlopp: Kommunalt Vatten och Avlopp. Fönster: 3-glas isoler. Eldstad: Ja.

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med Vattenburen golvvärme, Braskamin .

TV- och internetanslutning

Fiber.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.995.000 kr Utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 1 700 kr/mån (20 400 kr/år) varav El 1 000 kr/mån, Vatten/Avlopp 500 kr/mån, Sotning 33 kr/mån, Renhållning 167 kr/mån. Antal personer: 3.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 597 000 kr
Mark, totalt värde: 614 000 kr ().
Summavärde: 2 211 000 kr

Taxeringsår: 2023

Pantbrev
2st totalt 6 000 000kr

Parkering
Bygglov för Garage samt uppfart med plats för 2-4 bilar.

Fastighetsavgift
15 år fritt från fastighetsskatten från byggår 2023

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen (Storleken stämmer inte överens med verkligheten. Detta får man som spekulant titta till själv om det är av stor betydelse.) Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Områdesbeskrivning

I Ösmo bor du i ett lantligt mindre samhälle med idylliska omgivningar men ändå nära daglig service och inom 30 minuter till Södra Stockholm. Antingen via motorväg (73) eller med pendeltåget. Tar du motorvägen söderut har du Nynäshamn på 8 km avstånd med ännu mer service och handel. Väg 225 startar även i Ösmo och leder till Södertälje.  

Här finns livet på landet blandat med bekvämt förortsliv.

Ösmo omgärdas av både skog och öppna fält med lantbruk och där naturen bjuder in dig till strövtåg och utflykter bland hagar, skog och hav samt badsjöar. Skolor finns ett flertal i Ösmo från förskola till höstadiet. Gymnasiet ligger vid Nynäs Gård. Se kommunens hemsida för mer information.

I Ösmo finns även Livs, restauranger, vårdcentral m.m. samt en mängd idrottsanläggningar med idrottsklubbar för ungdomar.

Ca 7-8 minuters gång till bussplan och pendeltågsstationen. (du kan även ta lokal buss till pendeltågsstationen). Infartsparkering för dig som tar bilen till pendeltåget.

Ösmo har bussförbindelser med Gullmarsplan & Nynäshamn, Västerhaninge samt Södertälje. 

Ut mot havet finns många havsbadplatser. En populär sådan finner du vid Rangsta ca 8 km västerut vid Himmerfjärden. Närmaste sjö är Muskan i norra ösmo. Söker du en badsjö med anlagd badplats finns inom kort avstånd Fagersjön och Grindsjön. Men i Ösmo finns även kommunens simhall.

Nynäshamn och Sorunda bjuder på skärgårdsmiljö med livskvalité men även levande landsbygd med många gårdar och häst-, ko-, och fårhagar. Från Nynäshamn utgår färjor till bl a Gotland och Polen. På halvöarna Torö och Lisö med flera möjligheter till havsbad. I Hamnen finns mysiga restauranger, rökeriet, fisk & skaldjur, och båttrafik. Här kan du äta god mat i mysig miljö eller köpa färsk fisk. - varför inte ta en tur ut i skärgården?. I hamnbodarna hittar du ekologiska bakverk, presenter, inredning och hantverk. Här finns även glass-bodarna Lejonet och Björnen samt SIA-Glassbaren. Sommartid kan du ta din nyinköpta glass och promenera ut på Nordens längsta pir belägen i hamnen?

Kanske vill du surfa ute vid Stenstrand? - på Torö ligger surfparadiset Stenstrand samt naturområdet Ören med fin badstrand. På Torös sydliga Ankarudden hittar du även restaurangen Sjöboden. Är du sugen på en skärgårdsutflykt kan du t ex äntra någon av  Waxholmsbolagets båtar från Ankarudden till Landsort/Öja eller från Nynäshamn till t ex Utö eller Nåttarö.

För den golfintresserade finns det en golfbana (en vacker 27-hålsanläggning) i norra Ösmo (Körunda golf och hotell)