BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Svedmyra

Paketgränd 7, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 54 kvm
  • 2.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Ljus och inbjudande tvåa med skogen som närmaste granne!
Välkomna till denna optimalt planerade bostad med balkong i lugnt och lummigt läge. Lägenheten är modern med fina materialval och väldisponerade ytor. Stora fönsterpartier bidrar till ett fint ljusinsläpp och den öppna planlösningen till en känsla av rymd. Här bor du i en välskött och stabil förening som äger sin mark. Läget på Paketgränd 7 är optimalt med goda kommunikationer och närhet till mysiga promenadstråk.  


Väl inne i bostaden så möts du av en rymlig hall med praktiska förvaringsmöjligheter i en rmycket rymlig och djup garderob med skjutdörrar. Tilltalande sällskapsytor med luftigt kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Smakfullt vardagsrummet som rymmer soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor samt fönster mot skogsparti. Varma sommarkvällar kliver man gärna ut på den angränsande balkongen. Köket är ett modernt och genomtänkt Vedum-kök med vitvaror från Siemens. Det U-formade köket erbjuder goda arbetsytor och praktiska förvaringsmöjligheter på en grå marmorerad bänkskiva som harmonierar mot de stora vita väggkakelplattorna. Mellan kök och vardagsrum finns en trevlig bardisk för social samvaro. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin och kyl/frys i rostfri design samt en praktiskt underlimmad diskbänk. Intill fönstret finns matplats för mysiga middagar. Rofyllt sovrum i lugnt och insynsskyddat läge med en härlig utsikt över grönska och skog. Här är det gott om plats för både dubbelsäng och sängbord samt en liten skrivbordshörna. Riktigt stor garderob med skjutdörrar längs med hela väggen inredd med ett praktiskt ELFA system.

Stilrent och generöst badrum med helkaklade väggar och matchande klinkergolv. Här finner ni en snygg kommod med tvättställ, duschväggar i klarglas samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens under en praktisk arbets/avlastnings-bänk. Ovanför arbets/avlastnings-bänken finns väggskåp för bra förvaring.

- Genomgående mycket smakfull
- Moderna materialval
- Rymlig balkong 
- Funktionell klädkammare
- Föreningen äger marken
- Lummig utsikt
- Hiss från markplan
- Garage 
- Stora fönsterpartier och vackra ljusinflöden
- Rymligt kök med öppen planlösning
- Välskött förening med garageplatser
- Tillhörande förråd
- Nära naturen och promenad/joggingstråk
- Svedmyras T-banestation ca. 350 m bort

Området är lugnt och grönt med närhet till både Svedmyraskogen och artrika Majrosskogen. Promenadvägar och löpstigar kan varieras i det oändliga. I närområdet finns både närlivs och restauranger, och du bor heller inte långt från stora Ica Bea som är mycket mer än en vanlig matbutik. Till Svedmyra station promenerar du på ca.7 minuter och tunnelbanan tar dig till t-centralen på en kvart. 

Kort sagt ett modernt och bekvämt boende för dig som vill bo centralt och naturnära.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 1205. Föreningen Brf Enskedetorget.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.995.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 760 kr (vatten, värme ingår). Andel i föreningen är 0.4564 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

698 878 kr

Föreningen
Brf Enskedetorget består av 8 flerfamiljshus i 4 – 5 våningar med totalt 166 bostadsrättslägenheter om en total boarea på ca 13 046 kvm samt en lokal med en total lokalarea om ca 46 kvm.
Byggnaderna färdigställdes 2019.
Föreningen disponerar över 120 parkeringsplatser varav 115 i garage.
Föreningen äger marken till fastigheten Reket 1 i Stockholms kommun.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos TryggHansa.

Ekonomi
Det finns inga planerade avgiftsförändringar (Uppgifter från styrelsen 2024-04-12)

TV, telefon och dator
Triple Play-funktion som levererar digital-TV, telefoni- och internetanslutning. Föreningen har avtal tecknat med Telia. En digitalbox per lägenhet för TV ingår. (220kr i månaden tilkommer som ett obligatoriskt belopp)

Förråd
Lägenhetsförråd i respektive hus källare/bottenplan.

Parkering
Föreningen disponerar över 120 parkeringsplatser varav 115 i garage.

Gemensamma utrymmen
Cykelförråd i källare samt på gård.
Förråd för barnvagnar och rullstolar i källare.

Uppvärmning och ventilation
Fjärrvärme och frånluftsvärmepump med återvinning. Vattenradiatorer.
Frånluftsvenilation. Tilluft förvärms och filtreras via radiatorerna.

Föreningens underhållsbehov
Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat. (Uppgifter från styrelsen 2024-04-12)

Förvaltning
Teknisk förvaltning Jensen drift och underhåll AB.
Källsortering Suez recycling AB.
Städning Servisec AB.
Ekonomisk förvaltning JM@home AB (till 2021:s utgång).
Parkeringsförvaltning Parking Partner AB (till 2021 augusti).

Pantsättningar
Om bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.
Överlåtelseavgiften är 2,5 % av gällande prisbasbelopp.
Pantsättninsavgiften är 1,0 % av gällande prisbasbelopp.

Områdesbeskrivning

Svedmyra
Fram till 1930 var Svedmyra obebyggt sånär som på några äldre gårdar och torp. Då öppnades en spårvagnslinje, Örbybanan, mellan Slussen och Örby med hållplatsen Svedmyran och runt den började då småstugor att byggas. Namnet "Svedmyra" kommer av ett torp som tidigare låg på platsen, med namnet Svinmyran.

Tunnelbanestationen invigdes i september 1951.

Svedmyra gränsar till Tallkrogen, Gubbängen, Stureby och Gamla Enskede. En lugn närförort med småhus, lamellhus, punkthus och smalhus omgivna av skogar och grönområden. 

FritidMajroskogen, Hemskogen och Svedmyraskogen inbjuder till härliga promenader, orientering och diverse andra fritidsaktiviteter. Stora Majroskogen har många dammar och vattendrag samt kärrområden. Det finns både barr och lövträd, det senare speciellt runt brandgatan i mitten av skogen.

Enskede IP ligger 5 min promenad från tunnelbanan. Enskede rackethall som erbjuder tennis, badminton, pingis och squash samt Enskede ridskola ligger vid Enskedefältet.

Service
Butiksutbudet är huvudsakligen koncentrerat till Svedmyraplan. Här finns bland annat Ica Kvantum Bea och Pizzeria Myran. Globen och dess utbud av både shopping och upplevelser finns tillgängligt på promenadavstånd.

Paketutlämning finns på Ica Kvantum Bea och Konsum Coop vid Sockenplan. Vårdcentral och apotek finns tillgängligt på intilliggande Stureby Sjukhem bredvid tunnelbanan. Folktandvården hittar man närmast i Gubbängen. Förskolor och skolor finns i närheten.

Kommunikationer
Läget är mycket centralt vid tunnelbanans gröna linje och det tar 16 min till T-centralen. Bussar 161 och 163 trafikerar Svedmyra. Med bil har du nära till Stockholms vägnät och du tar dig enkelt till olika delar av staden. Södermalm når du på 5-10 min när rusningstrafiken är över.