BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gubbängen

Karmstolsvägen 11

  • 2 rum och kök
  • 61 kvm
  • 2.700.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS !  
Varmt välkommen till denna tvåa! Lägenheten har fönster i två väderstreck vilket skapar ett fantastiskt ljusinsläpp till alla rum. Rummen är väldisponerade och sociala med plats för matbord i både kök och vardagsrum om så önskas. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong som vetter i soligt söderläge. I vardagsrummet ligger ett vackert parkettgolv i original. Köket är stilrent och välutrustat. Sovrummet är luftigt och lugnt beläget mot föreningens baksida. I både sovrum och hall finns ett flertal inbyggda garderober och till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd. Badrummet är helkaklat och utrustat med både tvättmaskin och fönster.

Föreningen är mycket välskött med stabil ekonomi. Fastigheterna är fint renoverade under 2000-talet då bl.a stam-, tak- fönster och fasadbyte skedde. Föreningen har en stark kassa och en låg belåningsgrad. Från lägenheten nås tunnelbanan med en kort promenad och i Gubbängen finns bl.a matbutiker, restauranger och fina naturområden. Missa inte denna visning, välkommen!

Stora fönster i två väderstreck
Bevarade originaldetaljer
Stilrena materialval
Helkaklat badrum
Balkong i söderläge
Stabil och välskött förening
Ett stenkast från tunnelbanan

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 3202. Föreningen Brf Putshyveln 5.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.700.000 kr. Månadsavgift 4 729 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 2.9585567 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskatt.

Lägenhetens nettoskuldsättning

333 879 kr

Byggnadsår
1946

Föreningen
Brf Putshyveln 5 är en äkta förening som registrerades 2004. I föreningen finns 33 lägenheter. Marken upplåts med tomträtt 2026-09-30.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2006-2007 byttes stammarna
2007-2008 renoverades tak, fasad, fönster och balkonger
2016 renoverades utomhusmiljön
2017 isolerades vindarna
2018 byttes garageportarna
2019 målning av fönster i portarna
2020 försäljning av sista hyresrätten. Samma år målades också alla lägenhetsfönster utvändigt
2021 stamspolning
2022 fönstergaller baksidan port 11 - 13
2022 Renovering takplattor, rensning stuprör

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren på Karmstolsvägen 11-13. I föreningen finns också cykel- och barnvagnsrum. På gården finns uteplats med grill.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till TV och bredband via Com Hem.

Parkering
I föreningen finns 14 parkeringsplatser (400kr/mån) och 4 garageplatser (800kr/mån). Separat kö. På gatan råder fri parkering enligt skyltning.

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Överlåtelseavgift
1 433 kronor

Pantsättningsavgift
573 kronor

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Gubbängen är en idyll med en utmärkt kombination av lägenheter och villor omringade av grönska. I Gubbängen cetrum finner du det du behöver så som matbutik, livs, restauranger mm. Här finns ett flertal förskolor och skolor. Bl.a ligger Gubbängsskolan (400m) som är en F-9 skola samt Engelska skolan (800m) med årskurserna 4-9. Flera kommunala dagis samt föräldrakooperativ, fritids och stor härlig närliggande lekpark.

På senare tid har nya guldkorn dykt upp i området. Här finner du bl.a. den omtyckta italienska pizzerian och gelaterian Morelliamo, Storasyster Stenugnsbageri och BAK.

På gubbängsfältet finns det sommartid fotbollsplan och intill ligger även Gubbängens idrottsplats där det vintertid går att åka skridskor. I området finner du också populära Gubbängen Skatepark med intilliggande lekpark.

Utmärkta kommunikationer med T-bana Gubbängen som finns inom bekvämt gångavstånd, ca 3 minuter, härifrån nås Södermalm på ca 12 minuter. I området finns också många busslinjer, bl.a till Skarpnäck och Ikea.

Stora grönområden finns runt knuten och tar man en lite längre utflykt ligger sjöarna Drevviken och Magelungen där man badar på sommaren och åker långfärdsskridskor på vintern.

Farsta centrum har allt du kan önska dig i serviceväg med ett stort utbud av mode, mat, inredning, kultur, systembolag, apotek, banker och trevlig torghandel. I Gubbängens centrum finns Coop Konsum och all tänkbar service.