BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Östermalm

Ruddammsvägen 4A, 5 tr

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
  • 5.150.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Ruddammsvägen 4A med balkong och storslagen utsikt!

Varmt välkommen högt upp med hiss på femte våningen till en mycket välplanerad lägenhet i välhållen fastighet från 1940-talt. Den ljusa lägenheten känns större än sina 52 kvm och har många fördelar med sin välplanerade planlösning, förvaring, renoverade ytskikt och låga avgift. Huset ligger på en höjd vilket blir ett av områdets bästa som tillsammans med läget, mitt i stan - utan insyn samtidigt har närhet till naturområden som Lill-Jansskogen och Brunnsviken.

Förutom många rätt som ni kan checka av på kravlistan, så finns här en balkong med en fantastiskt fin utsikt över Östermalm och hela Stockholms Skyline. En vy man gärna vill ha som sin egen! Likt hela lägenheten, så ligger balkongen i ett fritt och soligt sydöstläge. Här kan man njuta varma sommarkvällar när hela staden lyses upp. Dessutom har föreningen en egen takterrass om utsikten inte är nog.

Lägenheten disponeras med ett välutrustat renoverat kök med matplats, vardagsrum samt sovrum, där en dubbelsäng får plats. Vardagsrummet med platsbyggd bokhylla rymmer ledigt både matbord invid fönstret och här finns också den högt belägna balkongen, soffa ryms såväl som soffbord och ytterligare möbler. Lägenheten har genomgående fina parkettgolv i original och i hallen finns ett praktiskt klinker. Köket är utrustat med gasspis, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Måttanpassad diskbänk i rostfritt samt vitt kakel ovan bänkytorna. I anslutning till hallen finns en praktisk garderob med spegeldörrar. Direkt innanför dörren finns också plats för hatthylla samt ytterligare krokar för avhängning. Badrummet är modernt helkaklat och utrustat med dusch, wc, tvättställ/kommod och förvaringsskåp. Här är också installerat golvvärme samt spotlights.

Föreningen har en mycket stabil ekonomi och en låg belåningsgrad på endast 2 538 kr/kvm, vilket är mycket lågt i jämförelse med andra föreningar, då de totala lånen i föreningen endast uppgår till ca 4,2 miljoner. Man planerar därför ingen avgiftsförändring i budgeteringen för 2024.

Stambytet genomfördes 1996 och utöver föreningsinformationen här i annonsen, finns en mycket informativ föreningshemsida (brfnorden9.bostadsratterna.se). Föreningen är som sagt välskött och familjär, och har många gemensamma utrymmen, b.la takterass, gym och bastu. Ekonomin har varit god under mycket lång tid. Föreningen äger också marken, vilket är en stor fördel.

Lägenheten innehar ett rymligt vindsförråd som ligger i nära anslutning till lägenheten och ett ytterligare lite mindre på entréplan.

Titta gärna på den lummiga innergården, eller takterassen när du är på plats.

Varmt välkommen till en väl omhändertagen lägenhet med ett förstklassigt läge och otrolig utsikt! Kontakta mig gärna vid intresse.