BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Thunbergsgatan 7

  • 3 rum och kök
  • 53 kvm
  • 3.195.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Gavel 3:a belägen i ett lugnt och avskilt läge med en stor hörnbalkong i sydväst läge. Lägenheten präglas av genomgående fina ytskikt, hög takhöjd, stilrena materialval, välbevarade originaldetaljer som spanjoletter och fönsterbrädor i svart marmor samt stora fönsterpartier i tre väderstreck som skapar ett härligt ljusinsläpp genom hela bostaden.

- Gavelläge och fönster i tre väderstreck.
- Nära natur, t-banan, matbutik och service
- Hörnbalkong om ca 9 kvm i sydvästläge 
- Fina ytskikt

På Thunbergsgatan bor du med naturen runt knuten där hela Nackareservatet breder ut sig med flertalet löpspår, utegym, badsjöar, stora ängar och även en 9-håls golfbana. Precis intill finns även Hammarbybacken med milsvid utsikt samt möjlighet till träningsaktiviteter året runt. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 71101. Föreningen BRF Spindeln 3.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.195.000 kr. Månadsavgift 5 326 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 8.88181 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

788 028 kr


Brf Spindeln 3 i Hammarbyhöjden bildades 2016 och består av 14 lägenheter som upplåts med bostadsrätt.

Genomförda renoveringar:
2022 - Bytt sopsystem med sopsortering och kompost
2021 - Fönsterrenovering
2021 - Uppgradering av tvättstugan
2021 - Bytt ut värmesystemet
2017 - Nya säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2016 - 2017 - Byttes stammarna i källarplanet och relinades från källare upp till och med golvbrunn och till uppstick ur badrumsgolv vid toalett och handfat. Detta gjordes men av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) typgodkänd metod och med material som har en dokumenterad livslängd på 50 år.
2016 - Installerades öppet fibernät
2016 - OVK med godkänt resultat
1998 - Bytt värmeväxlare i undercentralen

Gemensamma utrymmen:
Inom föreningen finns tvättstuga i källaren samt cykelförråd.

TV och Internet
Öppet fibernät genom Stokab

Parkering
Det finns 8 parkeringsplatser inom föreningen varav två är med laddstolpe.

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden "den vita staden" är Sörmlandsledens första etapp och en kuperad stadsdel precis söder om Stockholm. Hammarbyhöjden byggdes under 30 och 40 talen och består till största delen av låghus.

Natur och fritid
Fritid närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Sommartid öppnar även utomhusbassängen vid Nytorps gärde.

Hammarbyhöjden gränsar till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och cafeér, Globen shopping med massor med butiker, Gamla Enskede, Kärrtorp och Björkhagen. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

Service
I området finns det mesta; Matbutik, Apotek, videobutik, blomsteraffär, optiker, klädaffärer, café, restauranger, BVC, 7eleven m.m. I närliggande områden som Kärrtorp och Björkhagens centrum finns bl.a. butiker, teater, vårdcentral, folktandvård, medborgarkontor, bibliotek, flera idrottsföreningar samt annan samhällsservice. En liten bit bort finner man även Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker osv.

Kommunikationer
Med T-bana från T-centralen ca 9 minuter till Gullmarsplan, därifrån 6-7 minuters promenad. Alternativt T-bana till Skärmarbrink 10 minuter och därifrån 2 minuters promenad. Tidtabeller för T-bana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Det finns även bussförbindelser i närheten av lägenheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan. Med cykel tar du dig över Johanneshovsbron in till Söders utbud av nöjen och restauranger på bara ca: 10 minuter.

Skolor
I och omkring Hammarbyhöjden finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp. I Hammarby Sjöstad finner ni Kulturama Fria Gymnasium och Fryshuset Gymnasium.