BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stureby - Enskede

Sågverksgatan 8

  • 7 rum och kök
  • 196 kvm
  • 13.995.000 kr /BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

Huset på Sågverksgatan 8 erbjuder en totalyta på hela 277 kvadratmeter (varav 195 kvm är boarea), vilket ger gott om utrymme att leva och trivas på. Här finner du inget som är överdrivet eller uppseendeväckande, vilket ger en stilren och harmonisk känsla som genomsyrar hela huset. De sociala ytorna på entréplan är imponerande och ger verkligen en wow-upplevelse när du kliver in. Om duschpanik skulle uppstå i familjen finns det tre ställen att snabbt spola av sig på, förutom trädgårdsslangen. Det är också idealiskt med tre sovrum på samma våning för att hela familjen ska kunna sova tillsammans, åtminstone när barnen är små. Lite längre fram, när de små blir äldre, finns det även två rum på entréplanet som kan fungera utmärkt som lite mer avskilda sovrum. Det här är absolut det perfekta huset för den växande familjen. Och ja, här är det lätt att se barnen springa runt, fram och tillbaka, hit och dit. Med sina kompisar hack i häl, alltid med ett skratt - Förresten, finns det något härligare än att höra barn skratta från hjärtat? Nej, troligtvis inte! Tomten är lättskött och kräver minimal insats i sin nuvarande form. Lite buskklippning då och då och gräsklippning lite oftare är allt som behövs för att hålla den i toppskick. Med både infart och garage får du lätt plats med flera bilar på tomten. Huset är dessutom energitänkande med solceller som genererar förnybar energi och laddare för elbil, vilket inte bara minskar klimatpåverkan utan också ger ekonomiska fördelar på lång sikt.

Hallen välkomnar med öppen famn, eller alltså, kanske inte att den röda mattan är utrullad, men känslan är definitivt densamma. Närmast dörren ligger klinkergolvet stadigt och väntar på blöta skor, lätt att göra rent när det behövs.

Direkt in till vänster ligger det första sovrummet. Det funkar perfekt som gästrum eller tonårsrum.

Några snabba steg och du är i badrummet, redo att fräscha upp dig eller bara ta en paus. Två fönster här, så räkna med ett fint ljusinsläpp! Fortsätt förbi trappan till övre plan så når du arbetsrummet som kan göras om till ytterligare ett sovrum vid behov.

Nu till köket. Det är ett klassiskt vinkelkök som gör det enkelt att vara både social och effektiv. Här finns allt du behöver nära till hands och tillräckligt med plats för att flera kockar ska kunna arbeta samtidigt. Ljusa väggar, och så fiskbensparkett förstås. 

Från köket når man den härliga uteplatsen. Här kan ni dra fram grillen och låta dofterna sprida sig i området. Vem vet, du kanske får sällskap av grannarna just när glöden är som bäst? Japp, det är ju här ute du vill hänga intill småtimmarna med de stora vinglasen.

Matsalen som ligger mellan kök och vardagsrum är generös i storlek och rymmer gott och väl ett flertal gäster. Ett avlångt bord passar perfekt här, men det är också värt att experimentera lite för att hitta den optimala placeringen. Köket är också en utmärkt plats att sitta och njuta av måltider vid.

Vardagsrummet är ett underbart ljust rum där solkatterna liksom leker på golvet och det finns egentligen inget som sätter gränsen för var det ena eller andra börjar i detta härliga rum. Satsa på en rymlig soffa här så att alla kan hänga med in till vardagsrummet också. Placera soffan precis som du vill, med ryggen åt det håll du föredrar - här finns inget felaktigt val. Kaminen ger ett diskret intryck när den inte används, men när du tänder den i januari kommer du knappast att missa den hemtrevliga värmen den sprider. Från vardagsrummet når man balkongen där man avnjuter förmiddagssol.

Ett stort hushåll behöver såklart trippla badrum, ett på varje plan, vilket såklart finns här. Kloka, tidlösa färg- och materialval som håller stilen utan problem. Här har du allt du behöver för att både starta och avsluta dagen på ett rent sätt. 

Men nu vi tar en sväng en trappa upp. Direkt när du kommer upp finns ett mysigt allrum som utgör ett utmärkt komplement till vardagsrummet på entréplan. 

Här finns även tre sovrum nära varandra för att nattvandringarna mellan sängarna ska flyta på smidigt när barnen är små, utan en massa spring i trappan. Gott om förvaringsmöjligheter erbjuds i två stora walk-in-closets, vilket självklart underlättar för att hålla det städat och organiserat. Möjligheterna finns där, men jag kan inte lova något.

Välkommen ner; även källaren levererar i detta hus med högt i tak. Här finns förutom garaget, en tvättstuga och ett badrum, förråd/gym och en matkällare som håller en behaglig temperatur året runt.

Varmt välkomna på visning!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 7 rum och kök varav 5 sovrum.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 13.995.000 kr /BUD.

Driftskostnad

Totalt 4 107 kr/mån (49 282 kr/år) varav El 2 392 kr/mån, Vatten/Avlopp 442 kr/mån, Renhållning 274 kr/mån, Försäkring 999 kr/mån. Antal personer: 4. Elleverantör: Tibber. Förbrukning Kwh/år: 7811. Kostnad 11.455 kr/år Nätoperatör: Ellevio. Kostnad: 17.251 kr/år. I uppgifterna ovan ingår el för elbilsladdning om: 4880 Kwh/år. I uppgifterna ovan ingår Egenproducerad Solel om 13.565 Kwh som delvis använts och delvis sålts. Fastighetsskatt på 9.525kr/mån tillkommer. Sotning var tredje år: Kostnad: 750 kr.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Byggnad, totalt värde: 3 794 000 kr
Mark, totalt värde: 4 150 000 kr.
Summavärde: 7 944 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1939
Värdeår: 1976

Fastighetsbeteckning
FIBERN 16

Tomt
755 m², trädgårdstomt.

Fullvärdesförsäkrad
Ja

Fakta - Huvudbyggnad
Nu ett tvåplanshus med källare. Ursprungligen ett enplanshus med källare uppfört år 1939. Tillbyggd enplansdel mot baksida ca år 1986. Tillbyggd övervåning ovan ursprungsdel ca år 2008-2009.
Mark: Berg.
Krypgrund (tillbyggnad): Uteluftsventilerad krypgrund med träbjälklag.
Grundsulor (ursprunglig byggnad): Grundsulor och mellangjutet betonggolv.
Grundmur: 
Krypgrund: Grundmurar av Leca/lättklinker. Ursprunglig byggnad: Oinklädda putsade/målade grundmurar av betonghålsten.
Fuktisolering: Källarvägg mot syd/väst på ursprunglig del: Fuktisolering typ utvändig värmeisolering av fabrikat Isodrän/Pordrän. Dränering av plastslang.
Dagvatten: Avledning av dagvatten (stuprör och dränering) sker till kommunalt nät.
Hängrännor och stuprör: plåt.
Stomme: Trä.
Bjälklag: Trä.
Fasad. trä.
Fönster: Varierande typ och ålder.
Tak: Taktäckning utförd med betongpannor på läkt, underlagspapp samt råspont.
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.
Uppvärmning: Bergvärmepump, vattenburet system. 

Utförda renoveringar av nuvarande ägare
2023 - Ny energibrunn 200m, Ny Bergvärmepump & Frånluftsfläkt CTC samt röromdragningar källare. Målat om entrepaneler (vit), renovering balkong, målning puts framför garagesidan.
2022 - Klätt in krypgrund med Isorefekt
2021 - Solceller (17,71 kWp), Laddbox
2021 - Stenläggning uppfart
2021 - Nya stammar mot hus (V/A), Stuprör till markledning
2019 - Altandörr från köket & ny altan
2017 - Renovering innetrappa, nytt räcke
2016 - Öppning kök till matrum, Nytt kök, Fiskbensparkett kök, inre hall
2015 - Renovering invändigt, målning, tapeter. 

Utförda renoveringar enligt tidigare objektsbeskrivning:
2013 Kamin vardagsrum
2012 Badrum övre plan
2009 Frånluftsvärmepump
2008-2009 Utbyggnad övre plan. Även trapphus, tak, fasad, tilläggsisolering.
2006 Totalrenovering av mellanplan. Kök, badrum, samtliga ytor.
1999 Bergvärme
1990 Omdränering Pordränsystem
1986 Utbyggnad 

Radon
Radon 40bcq. Enligt tidigare objektsbeskrivning.

Inteckningar/pantbrev
Totalt antal inteckningar: 7 st
Total belopp: 6 000 000 kr. 
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Besiktning
Besiktningsprotokollet som kommer att finnas tillgängligt ger information som är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du även möjlighet att få en genomgång av protokollet på telefon med ansvarig besiktningsman. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset kan du få det mot en mindre kostnad.

Kommunal avgift
Fastighetsavgiften är 0,75 procent av fastighetens taxeringsvärde för 2024, men aldrig mer än 9 525 kronor (takbeloppet) per bostadsbyggnad. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Slutpris
Både säljare och köpare godkänner att fastighetsmäklaren efter-marknadsför slutpriset på bostaden. Om köparen eller säljaren motsätter sig detta måste ni informera mäklaren.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggrätter, servitut, bygglov, rivningslov, byggplaner i området o.s.v. om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad.

Budgivning
Notera att det kan finnas högre bud än det högsta budet som är publicerat här på hemsidan. Bland annat så kan publiceringen av nya bud ha en fördröjning av olika anledningar, samt att alla lämnade bud inte alltid publiceras. Ifall det skulle finnas några oklarheter kring hur en budgivning brukar gå till kan du kontakta mäklaren. Lycka till med ditt bostadsköp!

Tack för att ni läst igenom detta och tagit del av all information. Vid frågor så kontakta mig, jag svarar så fort jag kan!

Områdesbeskrivning

Stureby i Enskede - Charmig villaidyll
Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära områden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. På 1950-talet började också flerfamiljshus och radhus att byggas och området tog den form man kan se idag. Ett barnvänligt bostadsområde med varierad bebyggelse där villor, radhus och flerbostadshus samsas. Det finns flertalet mysiga caféer i området såsom Café Gateau vid Sockenplan, Enskedeparkens Bageri bakom Enskede Ridskola samt Delselius Bageri i Gamla Enskede. Den hungrige har också ett antal mysiga kvarterskrogar att besöka, däribland Matateljén, Gamla Enskede Matbod och Enskede Värdshus där man kan avnjuta en söndagsbrunch i solen på uteserveringen. I närområdet finns ett antal småbutiker, men när det är dags att storhandla lämpar det sig att besöka ICA Kvantum som ligger vid Svedmyras tunnelbanestation. Här finns även apotek och vårdcentral.

Området erbjuder även en rad aktiviteter för de som vill röra på sig med Enskede rackethall där man kan spela tennis, squash eller badminton. För den hästintresserade är det nära till populärt och välbesökt stall med ridskola. Närmaste kommersiella centrum är Globen Shopping med välbesökta Tele2 Arena som har 12 000 kvm restauranger och nöjen. I vackra Stureby bor man verkligen idylliskt med vacker naturen inpå knuten men med citylivet alla möjligheter inom behändigt räckhåll.

Natur och Rekreation
Stureby karaktäriseras av närheten till grönområden, parker och skog. Här finner man bland annat Sturebyhöjden, Vivstavarvsparken, Vårflodsparken och Hemkogen. Sturebyhöjden är ett mycket härligt parkområde och precis som namnet antyder så ligger parken delvis på en höjd. Det är utmärkt att ta barnen till denna lilla skogspark en härlig dag oavsett årstid. Vivstavarvsparken som lockar under de fina sommardagarna med en omtyckt plaskdamm (dammen städas dagligen) samt en utomordentlig lekpark med linbana, klätterställningar och gungor. Hemskogen som skiljer Stureby från Enskedefältet är ett vackert skogsområde med berghällar och blandskog. För de lite äldre barnen finns den närliggande aktivitetsparken Tummaren som erbjuder allt ifrån hinderbana till gungor.

Kommunikationer - Tunnelbana, bussar & cykelvägar
Till Stureby tar man sig enkelt med buss, tunnelbana, bil eller cykel. Idag förfogar Stureby över två tunnelbanestationer, Stureby och Svedmyra (grön linje). För att ta bussen så är det nära till Huddingevägen där man bland annat når busslinje 144 som trafikerar Gullmarsplan-Fruängen med stopp vid Älvsjö station där även pendeltåg ansluter. Busslinje 163 som trafikerar sträckan Kärrtorp-Bredäng. För den som vill röra på benen sig lite så finns här utmärkta cykelvägar in mot Globen och Södermalm. 

Barnomsorg - Perfekt för barnfamiljen
I stadsdelen finns tolv kommunala förskolor, en öppen förskola och flertalet grundskolor däribland Sturebyskolan (årskurs F-9). Sturebyskolan har vunnit stadens kvalitetsutmärkelse flera gånger. Övriga grundskolor i området är välrenommerade Enskedefältets skola/Lindeskolan åk f-6, Enskede skola f-9 och den fristående grundskolan Enskedeby skola f-6. Specialskolor är Kunskapsskolan, Engelska skolan i Gubbgängen och S:t Erik:s katolska skola.