BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Sofia

Sågargatan 17

  • 1 rum och kök
  • 23 kvm
  • 2.250.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

** Optimalt planerad 30-talslägenhet mot grönskande innergård  **
Här finner ni en mycket hemtrevlig, ljus och optimalt planerad 30-talslägenhet fint belägen mot lummig innergård. I bostaden finns bevarad charm från byggåret som spegeldörrar och trägolv. Förening som äger marken och solid ekonomi. 

Lägenheten ligger med ett lugnt och mysigt gårdsläge med grönskande gård alldeles utanför fönstret. Här öppnar man gärna upp de vackra fönstren och njuter av förmiddagssolen. Trädgården utanför blir verkligen en egen liten oas. Mot gården ligger lägenheten på högre nivå än vad man kan tro, se gärna själv på visningen då det är ett måste att besöka innergården. Interiört har lägenheten en trevlig planlösning och identitet med öppningen mellan kokvrå och allrum, här kan man sitta och ha socialt när någon lagar middag lätt ha vännerna över på middag. Invid köket passar det dessutom perfekt att ha ett bord för 2-3 personer. Det stora rummet har vackra fiskbensgolv och längst in till vänster finns en rymlig klädkammare. Nuvarande ägare nyttjar verkligen innergården, har stormtrivts och upplyst om trevlig och familjär förening.

Vackra hus - Underbar boendemiljö

Sågargatan är en lugn, mysig och lågtrafikerad gata som pryds av en mycket fin och charmig portik i norr i korsningen mot Åsögatan. Portiken och de vackra husen med dess förgårdar skapar en mycket tilltalande närmiljö som upplevs privat och exklusiv.

Vita Bergen, Nytorget & Kultutkvarteren
Här bor man endast ett par hundra meter från pittoreska Nytorget med dess stora utbud av småbutiker, caféer och restauranger. Vackra miljöer runt husknuten som populär picknickparken Vita Bergen och de bevarade kulturkvarteren. Ett tryggt hemmakvarter med all söders charm inom räckhåll.

Lägenheten är registrerad 1 rum 22 kvm enligt den ekonomiska förvaltaren.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 0,5, hiss finns. Lägenhetsnummer 0004. Föreningen Brf Sågverket 17.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.250.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 1 840 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 1.7067197 %.

Driftskostnad

Totalt 415 kr/mån (4 980 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 165 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

238 999 kr

Allmänt om föreningen
Brf Sågverket 17 köpte 2009 fastigheten kv Oljan 27 med adress Sågargatan 17 av Wallenstam. Föreningen bestående idag av totalt 35 lägenheter varav 34 lägenheter upplåts med bostadsrätt samt en med hyresrätt. Total lägenhetsyta är 1 356 kvm.

Byggår
1929

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Marken
Föreningen äger marken (dvs. ej tomträtt). 

Ekonomi
Föreningens ekonomi är solid och det finns inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat med styrelsen 2024-04-25). Avgifterna höjdes med 10 % i mars 2023 vilket kommer att synas i kommande årsredovisning. Under 2022 amorterade föreningen 500 000 kr på lånen. Föreningen är äkta. 

Dold tillgång
Föreningen har en dold tillgång i sin kvarvarande hyreslägenhet. Lägenheten kommer att upplåtas/säljas då den kommer föreningen tillhanda vilket kommer ytterligare stärka föreningens ekonomi. 

Balkongavgift
Det medlemmar som har balkong debiteras 50 kr/månad i balkongtillägg.

Kabel-TV/Bredband
Kabel-TV och bredband via Com Hem. På månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om 160 kr/mån för bredband 100/10 Mbit. 

Utförda renoveringar/åtgärder
2022 Spolning/filmning av stammar.
2021 Gården rustades upp och entréporten restaurerades.
2019 Godkänd OVK.
2019 Fönsterrenovering.
2018 Balkongbyggnation mot gård.
2015 Renovering styr och reglersystem i undercentralen.
2012/2015 Målning av trapphus.
2012 Nya elstigar.
2012 Stambyte av fem av byggnadens totalt elva stammar. Övriga stammar bedömdes vara i gott skick.
2007 Renovering av tvättstuga.
2006 Målning av fasad.
2003 Renovering av tak.

Kommande renoveringar
Föreningen planerar att renovera hissen. Pågående.

Gemensamma utrymmen
I Huset finns det cykelrum, vädringsbalkonger, hobbyrum och en modern tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Föreningen har även en trevlig och lummig innergård och här finns utemöbler och grillmöjligheter.

Bilplats
Föreningen har två parkeringsplatser som kostar 1 200 kr/mån och till dessa platser är det separat kö.

Överlåtelseavtal
Överlåtelseavgift om 1 432 kr, betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift om 573 kr.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägarandel om 10 %. Juridisk person godkänns ej.

Föreningens hemsida
Besök gärna föreningens hemsida för mer information på sagverket17.wordpress.com

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Här bor man i mysiga och behagliga kvarter i ett av Södermalms mest attraktiva områden, nära populära Nytorget och flertalet fina parker. I det direkta närområdet finns mängder av restauranger, caféer och barer som mättar den mest kräsne finsmakaren eller gourmet. Området bjuder även på ett stort utbud för shopping med massor av roliga och unika butiker samt trendiga klädbutiker med heta svenska designers. 

Nytorget
Några hundra meter bort finns pittoreska Nytorget som är ett levande och välbesökt torg på Södermalm med plats för både vuxna och barn. Torget har blivit en självklar mötesplats för söderbor och andra flanörer och här finns lekparker och hängvänliga gräsmattor.

Parknära läge 
Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur! Här bor man ett stenkast från trivsamma och lummiga Vitabergsparken perfekt för pickniken i det gröna.

Kommunikationer
Mycket bra kommunikationer med bekvämt gångavstånd till tunnelbanans gröna linje (station Medborgarplatsen) endast fem kvarter bort samt flertalet bussar inom ett par hundra meter. 2:ans buss med station på Erstagatan tar er vidare till Norrtull via Norrmalmstorg. På Renstiernas gata stannar både 3:ans och 76:ans bussar. Nere på Folkungagatan kan ni ta 53:ans buss som bland annat tar er vidare till Centralen och Flygbussarna. Vid Londonviadukten stannar bussar som tar er till Nacka och Värmdö. På sikt kommer även tunnelbanas nya linje att få en uppgång vid närliggande Stigbergsparken.

Parkering
I området finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering.