Flintbacken 8, 6 tr
- 1 rum och kök
- 29.5 kvm
- 2.800.000 kr /bud
Beskrivning
Varmt välkommen till ett kompromisslöst och ljust boende. Här åtnjuts optimal planlösning och stora fönster genom vilket ljuset strålar in över golv och väggar. Härlig utsikt över lummiga gårdar och grönskande träd. Välkommen att bo mitt emellan myllrande Södermalm och böljande vatten.
Hall
Välkomnande hall med gott om plats för förvaring av ytterkläder där valmöjligheterna är flexibla beroende på om du föredrar en hatthylla eller krokar på väggen. Omgivande väggar är målade i en ljus nyans och på golvet ligger laminat som löper vidare in i lägenheten. Lite längre in nås en stor inredd klädkammare.
Rummet
Vidare kommer man in i det väldisponerade rummet med generöst ljusinsläpp från stora fönster. Lägenheten vetter mot föreningens grönskande innergård, helt utan insyn. Rummet är lättmöblerat och rymmer både säng, soffa och matplats.
Kök
Fräscht Marbodalkök med vita luckor och lådfronter. Svart stänkskydd ovanför arbetsbänken av laminat. Köket är utrustat med spishäll med 2 plattor, kombinerad ugn/micro, kolfilterfläkt samt kyl/frys.
Badrum
Stilrent badrum som renoverades i samband med stambytet 2019. Vitkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv utrustat med behaglig golvvärme. Det finns dusch med vikbara glasväggar, vägghängd WC, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel samt handdukstork. Spotlights i taket.
Föreningsinfo
Upplåtelseform och byggnad
Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Lägenhetsnummer 167. Föreningen HSB Brf Tanto i Stockholm.
Ekonomi
Pris 2.800.000 kr /bud. Månadsavgift 1 926 kr (värme. vatten, kabel-tv, bredband ingår). Andel i föreningen är 0.06149 %.
Driftskostnad
Totalt 375 kr/mån (4 500 kr/år) varav El 208 kr/mån, Försäkring 167 kr/mån. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.
Lägenhetens nettoskuldsättning
220 591 kr
Byggnadsår
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme
Allmänt om föreningen
Brf Tanto består av fem krökta 60-talshus med 729 lägenheter. 47 lägenheter är fortfarande upplåtna med hyresrätt (24 st är studentbostäder, 3 st är uthyrningslägenheter och 20 st är uthyrda hyresrätter ) varav de sistnämnda 20 st är en dold tillgång för föreningen. Husen är belägna vid Tantolunden och Årstaviken - innerstans bästa miljö. Här finns stadens puls runt hörnet, men även vatten och grönska, charmiga kolonilotter och behagliga strandpromenader. Brf Tanto är en populär och mycket välskött förening som förvärvade fastigheten år 1980. Föreningen äger marken inklusive parkeringsområdena och de omkringliggande gårdarna.
Ekonomi
Föreningen har en fortsatt god ekonomi och balansräkningen är stark. Skuld per kvm 6522 kr (uppgift enl. förvaltningsberättelse 2024). Skuld per kvm bostadsrättsyta 7186 kr (uppgift enl. förvaltningsberättelse 2024).
Avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgiften 2025 med 7,5%. Beslut om eventuell avgiftshöjning för 2026 kommer att fattas i december 2025 då budget för efterkommande år fastställs.
Utförda renoveringar/åtgärder
Renovering av fastigheternas hissar - 2005-2008
OVK - 2009
Brandskyddsöversyn - 2010
Renovering av hyreslägenheter och hyreslokaler - 2010
Sopsugsprojekt avslutat - 2010
Målning trapphus - 2010
Passagesystem - 2010
Säkerhetsdörrar till alla hyreslägenheter - 2010
Fortsatt installation av rörelsestyrda armaturer i syfte att minska elförbrukningen - 2010
Nödbelysning brandtrappor - 2012
Injustering radiatorer - 2012
Fortsatt arbete med installations av rörelsestyrda armaturer - 2012
Fasadfogarna renoverades 2012-2015
Renovering av A, B, C och E-parkeringarna - 2011- 2016
Byte av fönster i markplan på samtliga hus - 2015-2016
Nya lekredskap på A-gården - 2016
Stambyte 2017 - 2022
Renovering betong nedre stomme i Hus C/garage 2018 - 2020
Ny installation av solceller på taket 2021
Renovering av B gården 2021 - 2022
Frånluftsåtervinning 2022
Fasadrenovering 2021-2024
Planerade renoveringar
Föreningen har inte beslutat om några större renoveringar.
I årsredovisningen nämns framtida underhåll i form av:
Mindre förbättringar gårdar och plats för cyklar - 2024/2025
Utredning gällande fönstren (renovering eller utbyte) - 2028/2030
Gemensamma utrymmen
I fastigheterna finns gym, bastu, snickarverkstad, cykelrum, barnvagnsrum, grovsoprum, festlokal, tre övernattningslägenheter och en roddbåt. Flertalet moderna tvättstugor och grovtvättstugor finns att tillgå. Föreningens hus är omgärdade av grönskande innergårdar utrustade med lekredskap, utemöbler, planteringar och fruktträd. Det finns en mysig grillplats med härlig utsikt för föreningens medlemmar.
Kabel-TV & Bredband
Föreningen har avtal med Tele2 gällande digital TV. Stockholms Stadsnät har installerat fiber i föreningens hus. 1000 Mbit/1000 Mbit ingår i avgiften.
Bilplats
Parkeringsplatserna är belägna i anslutning till fastigheterna (348 st) kostar från 515 kr.
Garageplatserna (111 st) finns under hus C på Tantogatan och kostar från 1520 kr.
P-platser och garage tillhör inte lägenheten utan hyrs separat. Vakanta p-platser och garageplatser finns. Kötid för laddats är drygt 1 år (kontrollerat 2025-01-20).
Föreningens energianvändning
De senaste 20 åren har föreningen minskat sin energiförbrukning med ca 40%. Allt från byte till LED lampor och injustering av värme, till att ha den största solcellsanläggningen bland bostadsrättsföreningar i Stockholms stad. Den senaste investeringen är installation av frånluftsvärmepumpar (FVP), där målet är att halvera förbrukningen av fjärrvärme. Från januari 2023 har föreningen dessutom infört gemensam el med individuell mätning (IMD), vilket innebär att det finns ett abonnemang på nätavgiften per hus, istället för att alla medlemmar har var sitt abonnemang. Besparingen per hushåll är beräknad till 1700 kr/år.
Pantsättning
Bostaden är pantsatt.
Överlåtelseavgift
1470 kr betalas av säljaren.
588 kr i pantsättningsavgift.
Viktig information!
Boarea
Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade “livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Säljarens upplysningsplikt
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Information
Uppgifterna i detta häfte är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson.
Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.